Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lidofc.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.

            Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του LidoFCστην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στελέχη του Λίντο παρακολούθησαν, στα πλαίσια της συνάντησης, την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Benfica, μετά από πρόσκληση του Δικεφάλου. Η σειρά συναντήσεων με το τεχνικό επιτελείο και διοικητικά στελέχη του ιστορικού συλλόγου είχε προγραμματιστεί από τον Δεκέμβριο, προκειμένου να οριστικοποιηθούν και να διευκρινιστούν ζητήματα συνεργασίας των δύο σωματείων, τόσο σε τεχνικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο.

Προέκυψε η πολύ ευχάριστη διαπίστωση ότι οι προπονητικές μέθοδοι, η φιλοσοφία και η γενικότερη προσέγγιση του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου βρίσκονται σε πολύ κοντινά επίπεδα. Επιμέρους λεπτομέρειες όπως σημεία επικέντρωσης των προπονητών και τομείς ανάπτυξης ανά ηλικία, ήταν κάποια από τα ζητήματα που συζητήθηκαν προκειμένου οι όποιες διαφορές να αμβλυνθούν ακόμη περισσότερο και οι ακαδημίες να συγκλίνουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε τρόπο δουλειάς.

            Η αναζήτηση και αξιολόγηση ταλέντων ήταν ένα ακόμη θέμα που εξετάστηκε. Ο ρόλος του LidoFCως πυλώνα ανάπτυξης του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, εμπεριέχει φυσικά και το κομμάτι του scouting (αξιολόγηση ταλέντων). Η τεχνική διοίκηση των τμημάτων υποδομής του δικεφάλου παρουσίασε και ανέλυσε το πλαίσιο και τις κατευθυντήριες της διαδικασίας αυτής στο επιτελείο του Λίντο, πάνω στις οποίες θα κινηθεί η αναζήτηση ταλέντων στην Κρήτη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Προγραμματίστηκαν επίσης και οι πρώτες επισκέψεις ταλέντων του Λίντο στην Θεσσαλονίκη μέσα στο επόμενο δίμηνο, προκειμένου να συμμετέχουν σε δοκιμαστικές προπονήσεις.

            Τέλος, αναζητήθηκαν εμπορικές συμφωνίες που μπορούν να προάγουν την εικόνα και να ωφελήσουν και τις δύο πλευρές, με τις ευκαιρίες εξέλιξης που ανοίγονται εκατέρωθεν να αποτελούν κίνητρο για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους στο μέλλον.

            Σημαντικότερο όλων όμως αποτελεί το ιδανικό κλίμα και η σύμπτωση απόψεων και φιλοσοφίας που κυριάρχησε στο σύνολο των συναντήσεων, καθώς επίσης και η σοβαρότητα που αμφότερες οι ομάδες αντιμετωπίζουν αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα. Κοινός στόχος είναι η δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας ζωης, που θα παράξει ουσιαστικό έργο και αποτελέσματα τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδων.

Χορηγοί